Verander moeten eens willen. Moet je dan nog steeds zoveel?

Er is een groot verschil tussen moeten en willen.Dat heb ik afgelopen week maar weer gemerkt.Mijn zoons in huis, schoolwerk erbij en ik wilde graag nog werk doen in huis, ik wilde ook graag werken, wat ik op dit moment niet mag.En normaal werk ik veel als zij op school zitten.Verder nog stofzuigen en wassen.Elke dag koken en de keuken schoonmaken.

Lees meer »

De school als bron - Ik word gepest

Als reactie op mijn vorige bericht kreeg ik de vraag of de school zelf ook de bron kan zijn van pestgedrag. Ik denk van wel en middels dit voorbeeld wil ik laten zien hoe het pesten in mijn ogen dan ontstaat.

Lees meer »

Ik word gepest

We maken het allemaal wel eens mee; je kind komt thuis en verteld dat het is gepest. Meestal gaan we als ouder dan mee in het verdriet van het kind. Je voelt als het ware als ouder de pijn die jouw kind diep van binnen voelt.

Lees meer »

Carnaval

Het is weer de tijd van het jaar. Verkleden en toneelspelen.Een feest waarbij zowel de kinderen en volwassenen gekke, spectaculaire en bijzondere outfits dragen. Nu mag en kan dat.

Lees meer »

Spiegeltje, Spiegeltje

Vooropgesteld; Wat spiegelen vooral niet is, is dat het jouw ‘schuld’ is. Het gaat er puur om dat je kijkt naar de oorsprong van het gedrag van je kind. Zonder oordeel maar dat is zeker niet altijd makkelijk. Wel leer je er veel van als je zo open naar je kind EN jezelf kunt kijken.Soms is het lastig om te zien maar vooral te erkennen dat het gedrag van je kind zijn oorsprong vindt bij jou.

Lees meer »

Het kind in jezelf

Naar aanleiding van mijn deel actie op social media, namen er veel mensen contact met mij op. Eén persoon stelde de vraag of zij ook kon worden gecoacht, ze is bijna 20 jaar, heeft nog geen kinderen maar voelde wel dat ze wat ondersteuning kon gebruiken.De meesten van ons zouden in eerste instantie denken dat een kindercoach toch alleen is bedoeld voor kinderen. Maar niets is minder waar.. Naast het kind zelf zul je ook de ouders coachen, het hele gezin gaat aan de slag. Maar hoe zit dat dan met iemand van 20 zonder kinderen? Na wat gekletst te hebben kwam ik erachter dat ze zoekende is naar het kind in zichzelf. Haar nu al uitgebreide geschiedenis vol met vragen. We gaan samen aan het werk, het gaat haar wat opleveren daar ben ik van overtuigd. En dan ik heb met mijn weggeefactie weer iemand blij gemaakt, mooi toch?❤️

Lees meer »